JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Allgon Microwave i konkurs
Allgon Microwave i Göteborg, som utvecklar och tillverkar mikrovågslänkar, har försatts i konkurs efter att rekonstruktionen misslyckats.
– Företaget brottades med ekonomiska problem och ansökte om rekonstruktion för ungefär ett år sedan. Men det gick inte att få igenom ackordsförslaget och då vägrade tingsrätten att förlänga rekonstruktionen ytterligare en gång, säger konkursförvaltaren Mats Berter till Elektroniktidningen.

Allgon Microwave startades ursprungligen av telekombolaget Allgon i Åkersberga och konkurrerade med bland annat Ericsson på marknaden för mikrovågslänkar till mobilnäten. I portföljen finns diverse andra produkter inklusive 60 GHz-länkar till privata företagsnät (länk). Hösten 2005 såldes verksamheten till kanadensiska Advantech (länk).

Under senare år har företaget haft cirka 50 anställda och omsättningen har gått från 151 miljoner konor år 2005 till 70 miljoner konor i fjol samtidigt som förlusterna hopat sig. För de tre senaste åren landade de på lite drygt 21 miljoner kronor.

Sedan rekonstruktionen inleddes har Advantech flyttat över utveckling och produktion till Kanada. Idag är Allgon Microwave ett rent säljbolag med två anställda.

Vid konkursen låg skulderna på cirka 17 miljoner kronor.
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)