JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Mentor köper produktionsspecialist
För 570 miljoner kronor köper Mentor Graphics israeliska Valor, ett företag specialiserat på programvara för optimering och förbättring av elektronikproduktion, från kretskort till färdiga produkter.
Mentor Graphics gör en rejäl inbrytning i produktionsvärlden, då man nu förvärvar ett företag med kompetens och verktyg för optimering av produktion. Samtidigt är affären ett erkännande av värdet i Valors teknik.

Valor gör programvara för produktionsplanering, fabriksplanering och kvalitetshantering. Till skillnad mot andra produktionsmjukvaror är dock Valors specifika för elektronikproduktion, med täta band till såväl EDA-verktyg som databaser i elektronikvärlden. Valor har också genom historien betraktat sig som lika mycket EDA-företag som produktionsföretag.

Både Ericsson och Nokia hör till Valors kunder. I Skandinavien är Cyncrona distributör.

Affären är värd 82 miljoner dollar, drygt 570 miljoner kronor, och betalas i såväl kontanter som i form av Mentoraktier. Omkring hälften av Valors aktieägare har redan accepterat budet. Planen är att affären ska slutföras under första kvartalet nästa år, varefter Valor blir ett helägt dotterbolag till Mentor.
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)