JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Chefsbyte på National Semiconductor
National Semiconductors frispråkige chef Brian Halla avgår från CEO-posten. Istället tar hans parhäst sedan flera år Donald Macleod över vd-stolen. Brian Halla blir dock kvar en kort tid som styrelseordförande.
Efter nästan fjorton år på analogföretaget National Semiconductor är det dags för Brian Halla att lämna ledarskapet bakom sig.

Brian Halla är känd som en färgstark ledare som bland annat inte väjt för att anklaga amerikanska politiker för att blunda för landets ingenjörsbrist och inte förstå vikten av teknikutveckling. Genom åren har han även varit ordförande för halvledarbolagens samarbetsorganisation SIA.

Donald Macleod som tar över vd-stolen på National Semiconductor har dock varit med i företagstoppen under lång tid och har redan satt sin prägel på det som operativ chef.

– Det här är ”huset som Donnie byggt” och han är väl värd att bli CEO, säger Brian Halla i ett pressmeddelande.

Planen är att Brian Halla lämnar över ledartröjan till Donnie Macleod den sista november i år. Därefter sitter han kvar som styrelseordförande fram till den sista maj nästa år.

Donnie Macleod är 61 år och har arbetat på National Semiconductor sedan 1978. Under årens lopp har han hunnit med en mängd olika positioner inom företaget, bland annat blev han finanschef 1991 för att två år senare ta över som operativ chef (COO) och år 2005 även få titeln president.
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)