JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Svenskt laddarbolag integrerar amerikansk diagnos

Ctek i Vikmanshyttan, som utvecklar intelligenta batteriladdare för fordon, tar hjälp av amerikanska Cadex för att utveckla system för laddning och batteritest.

Idiotsäkert och intelligent

Inget går sönder och det blir inga gnistor om du ansluter Cteks laddare på fel sätt. Du kan lämna den inkopplad hur länge som helst utan att batteriet eller fordonets elektronik tar skada. Snarare är det tvärtom, laddare motionerar blybatteriet så att det håller längre.

Du har säkert sett de små limporna lite här och var. De finns hos bilförsäljare, verkstäder och båttillbehörsaffärer. Kanske har du en hemma.

På senare år har Ctek breddat verksamheten. I april 2018 köptes Chargestorm i Norrköping som utvecklar laddlösningar för el- och hybridbilar.

Nu är det dags för nästa steg, laddning och underhåll av batterier kompletteras med mer avancerad diagnostik än vad företaget haft tidigare. Målgruppen är bilverkstäder och OEM-företag.

– Batteritester är ett viktigt fokusområde för oss och vi har letat efter en partner som har samma fokus på innovation som vi. Cadex har en beprövad prestanda i en rad olika applikationer, där precision, kvalitet och tillförlitlighet är av största vikt, säger Henk Lubberts på Ctek i ett pressmeddelande.

Det handlar om det amerikanska företagets patenterad testmotor kallad Spectro som ska integreras med Cteks laddare för att skapa ett system som passar både verkstäder och biltillverkare.

MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)