JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Saab rustar inom hamnlogistik

Försvarskoncernen Saab köper belgiska Phaeros Group, verksamt inom trafikledningssystem för hamnar. Köpet ligger i linje med Saabs strategi att växa inom hantering av sjöfart.

För Saab är detta en viktig och långsiktig affär.

– Den stärker vår produktportfölj inom ledningssystem för hamnterminaler och är en utmärkt plattform för att bygga vidare på vårt gemensamma kundunderlag och stärka vår förmåga att tillhandahålla ledande produkter för hantering av sjöfart världen över, säger Anders Carp på Saab i ett pressmeddelande.

Phaeros styrka är mjukvarulösningar för att effektivt hantera verksamheten i hamnterminaler. Företaget har 27 anställda fördelat på Antwerpen, Belgien, och Chennai, Indien, medan kunderna finns i Europa, Afrika, Mellanöstern och Australien.

I och med köpet av Phaeros stärker Saab sin produktportfölj ämnad att optimera hamnars flöden och logistik, för lotshantering, ledning av fartygstrafik, kustbevakning, hamnsäkerhet, hydrografi och navigering.

Närmast ska det belgiska företaget integreras med Saabs affärsområde Surveillance, produktområdet Maritime Traffic Management, som främst finns i Holland, Kanada och Sverige.

 

MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)