JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Volvo hämtar utvecklingschef från Ericsson

Autonoma bilar som är uppkopplade och drivs med el, det blir Ödgärd Anderssons vardag när hon tar över som utvecklingschef för biltillverkaren Volvos verksamhet inom el, elektronik och chassi den 1 oktober.

Idag är Ödgärd Anderssons chef för Ericssons utvecklingsverksamhet inom paketdata. Hennes karriär på telekomjätten startade år 1997 med mekanikkonstruktion. Under årens lopp har hon haft olika poster inklusive chef för ”enclosure” och ansvarig för Göteborgskontoret. Hon har också arbetat på företagets kontor i Kalifornien med bredbandsaccess. Idag är hon ansvarig för Ericssons produktutveckling inom paketdata med 1700 anställda.

– Hon har varit delaktig i den transformation från hårdvaru- till mjukvaruorienterad utveckling som telekomindustrin genomgått, vilket gör Ödgärd perfekt för våra planer inom autonoma fordon, uppkoppling och elektrifiering, säger Peter Mertens, som är utvecklingschef på Volvo, i ett pressmeddelande.

 

MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)