JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Axis tar över försäljningen av Canons säkerhetskameror

Enligt ännu obekräftade uppgifter tar Axis över försäljning och marknadsföring av Canons säkerhetskameror på EMEA-marknaden, en förändring som stärker Axis roll inom Canon. Uppgifterna kommer från nyhetssajten Securityworldhotel.com.

Det var i februari 2015 som Canon lade ett bud på Axis. Hedgefonden Elliot Capital satte dock käppar i hjulet genom att lägga beslag på en bit över 10 procent av aktierna och kräva ett högre pris.

Detta har dock inte hindrat Canon från att satsa på Axis som om det vore ett helägt dotterbolag. Bland annat har Axis satt spaden i jorden för ett nytt kontor i Lund på 32 000 kvadratmeter (länk) och stämmer uppgifterna från Securityworldhotel.com så får Axis det fulla ansvaret för koncernens alla säkerhetskameror inom EMEA.

Axis har varken dementerat eller bekräftat uppgifterna.

– Vi har för närvarande diskussioner med Canon Europe och dess partners när det gäller EMEA-marknaden. Vad dessa diskussioner resulterar i kan vi berätta mer om från och med 1 september, säger Björn Hallerborn till Securityworldhotel.com.

MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)