JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Fler avledare från Ludvika
ABB har invigt en ny produktionslina för avledare och ingående varistorer i Ludvika. Investeringen uppgår till 50 miljoner kronor och är den största nybyggnationen i år hos ABB i Ludvika.
För ett år sedan bestämde sig ABB i Ludvika för att bygga ut sin produktion, och idag är utbyggnaden klar, invigd av Dalarnas landshövding Maria Norrfalk.

I den nya linan produceras avledare som används för att skydda kraftledningar och elutrustningar från överspänningar. En central komponent är varistorerna, som i den nya fabriken görs i en 30 meter lång sintringsugn. Ugnen är den största någonsin i ABB:s avledartillverkning och dessutom den största nybyggnationen för ABB Power Products i år. Produktionen och hanteringen är högautomatiserade, och sköts till stor del av robotar.

Efterfrågan på avledare uppges vara mycket god, och ABB räknar med att leverera allt större volymer under de närmaste åren.

– Den ombyggda verkstaden medger att vi än bättre kan säkra leveranserna och möta kundernas krav. Det är ett mycket välkommet tillskott, säger Hans Matses, chef för högspänningskomponenter, i ett pressmeddelande.
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)