JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Cyncrona fokuserar på maskinerna
Produktionsspecialisten Cyncrona, som ingår i börsnoterade OEM, lämnar över försäljningen av förbrukningsmaterial och kringutrustning till OEM Components. Cynkrona blir därmed ett renodlat bolag för försäljning och service av produktionsmaskiner.
– Vi anpassar oss till en mindre marknad. Vi har ett stort supportansvar för de runt tusen installationer som finns ute. Förändringen skapar trygghet för kunderna genom att vi hittar lönsamhet igen, säger Clas Kagerup som är vd på Cyncrona.

Bolaget tappade 59 procent i omsättning i fjol och redan i bokslutsrapporten aviserades besparingsåtgärder. Det som nu sker är en rockad inom OEM-gruppen där komponentbolaget OEM Components tar över personal och försäljning av den förbrukningsmaterial och den kringutrustning som Cyncrona säljer idag.

– Det är mer likt OEM:s standardverksamhet med fler ordrar och lägre belopp på varje order.

Förutom att förändringen sänker de administrativa kostnaderna ger den tillgång till ett större geografiskt område än vad Cyncrona täcker idag.

De fabrikat som berörs är  Henkel, Loctite, Multicore, Hysol, Wacker Silicones, Filtronic, Optilia och JBC.

En annan förändring är att Cyncrona lägger sina danska och norska dotterbolag i malpåse. Kvar blir bolagen i Sverige, som ska täcka Skandinavien, liksom bolaget i Finland och i Estland.

– Försäljningen i Danmark sköts från Sverige däremot har vi en kille i Norge även om vi inte har kvar kontoret, säger Clas Kagerup.

Efter förändringarna kommer Cyncrona att ha cirka 20 personer inom försäljning och support.

– Vi är trots det störst på maskiner. Vi sålde ett 40-tal av de cirka hundra som såldes i fjol.
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)