JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. KTH-guld till Ericssonveteran
Ericssons tidigare forskningsdirektör Bernt Ericson får KTH:s guldmedalj i industriell systemteknik. Det är andra året som medaljen delas ut.
I fjol instiftade KTH ett pris kallat KTH:s guldmedalj i industriell systemteknik, som då gick till Johan Schubert. I år är det Bernt Ericson som får utmärkelsen.

Bernt Ericson har varit Ericsson trogen under hela sin yrkeskarriär. Han hade ett huvudansvar under utvecklingen av AXE, med tonvikt på övergripande systemfrågor. År 1986 utsågs han till överingenjör och 1993 blev han forskningsdirektör för hela Ericssonkoncernen.

– Han har på ett mycket förtjänstfullt sätt kopplat ihop Ericssons forskare och forskningen vid universitet och högskolor i hela världen. Detta är ett strålande exempel på framgångsrik industrisamverkan, säger Torsten Cegrell, professor i industriella informations- och styrsystem vid KTH, i ett pressmeddelande.

Det är Torsten Cegrell som tagit initiativet till priset. Han menar att svensk industri är i världsklass som leverantör och användare av komplexa industrisystem, och att det är viktigt att fokusera på relevant utbildning och forskning inom området. I synnerhet när IT-system får allt större inslag i både produkter och anläggningar. Och han menar att det är just där som Bernt Ericson gjort en stor insats.

Bernt Ericson själv säger att han är både glad och överraskad.

– Det finns så många duktiga personer på området. Svenskarna är superduktiga på att bygga komplexa system, säger han.
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)