JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Vishay renodlar med avknoppning
Amerikanska Vishay Intertechnology planerar att knoppa av sina mätsensorer och foliemotstånd till ett fristående företag, kallat Vishay Precision Group. Intentionen är att renodla den egna verksamhet till att enbart omfatta diskreta och passiva komponenter.
Vishay Intertechnology hör till världsledarna på diskreta och passiva komponenter. Verksamheten inom dagens affärsområde Vishay Precision Group tillhör däremot inte kärnverksamheten, så nu vill företaget knoppa av den delen.

– Att låta vår verksamhet inom mät och foliemotstånd bli ett eget publikt företag är en naturlig utveckling av Vishay, säger Felix Zandma, teknik- och affärsutvecklingschef på företaget i ett pressmeddelande.

Genom en separation kan de två företagen bättre fokusera på att utveckla en affärsplan som passar den egna verksamheten, hävdar Vishay. Företaget tror sig kunna bli mer konkurrenskraftig genom att bli mer renodlat. Samtidigt har verksamheten inom affärsområdet Vishay Precision Group inte prioriterats på senare år, då den inte är strategisk.

Affärsområdet Vishay Precision Group genererade intäkter på 179 miljoner dollar under tolvmånadersperioden som avslutades den 26 september i år. Verksamheten omfattar konstruktion, tillverkning och marknadsföring av sensorer, mycket noggranna foliemotstånd samt moduler och system för att vägning

Vishay har inte avslöjat några detaljer kring hur avknoppningen ska ske.
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)