JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Sverige bäst på elektronikåtervinning
Förra året ökade återvinningen av elektroniskt avfall med 13 procent. Sverige befäster därmed sin position som ledande inom elektronikåtervinning, enligt El-Kretsen.
Enligt branschföreningen El-Kretsens årsrapport återvanns 126 500 ton el- och elektronikavfall under 2005, en uppgång från 112 300 ton året innan.

Jörgen Schultz, El-kretsens vd, menar att ökningen beror på en kombination av hög nyförsäljning, lagen om producentansvar och stort miljöintresse bland såväl hushåll som företag.

- Men framför allt har vi ett mycket bra insamlingssystem, skriver han i ett pressmeddelande.

El-Kretsen är ett servicebolag som hanterar producenternas ansvar för insamling och återvinning av el- och elektronikprodukter. En anledning till att mängden insamlat elektronikskrot ökade under förra året var att ansvaret för hushållens återvinning av kylskåp och frysar överfördes från kommunerna till El-Kretsen i samband med att lagen om producentansvar ändrades i augusti.

El-Kretsens 800 medlemsföretag svarar för i det närmaste all försäljning av elektronik till hushållen, och 90-95 procent av försäljningen till företag.
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)